13004057

VÝBORNÝ KURZ PEČENÍ PRO CUKRÁŘKY I ÚPLNÉ LAIKY. VYZKOUŠELI JSME ZA VÁS KURZ GOURMET ACADEMY S EDITOU PAULUSOVOU!

Pokud se chcete zdokonalit v pečení sladkostí a vyzkoušet si vlastnoručně skvělé recepty pod vedením zkušené profesionálky, určitě neváhejte. Kurz probíhá v příjemném až rodinném prostředí v centru Prahy a je vhodný skutečně pro každého.

Dsc_5017a_normal

Nemusíte dopředu nic umět ani si s sebou cokoliv nosit

Když jsem dostala příležitost zúčastnit se kurzu „Zákusky s Editou" byla jsem nadšená. Později ale mou počáteční euforii vystřídaly drobné obavy. Budu stačit nasazenému tempu? Nebudu tam "za blbečka"? V pečení sice nejsem úplný začátečník, ale s odpalovaným těstem, kterému byl kurz věnován, jsem neměla žádné zkušenosti.

Hned při vstupu do Gourmet academy jsem byla mile překvapena. Čekala jsem velkou učebnu s několika oddělenými pulty pro každého účastníka, ale kurz probíhá v menší příjemné místnosti s ostrůvkem uprostřed a pracovní plochou pro každou budoucí cukrářku :-) Připravena je i zástěra a vytištěné recepty, včetně místa na poznámky. Nechybí ani tužka.

Kurz Gourmet Academy

Příjemnou třešinkou na dortu bylo drobné občerstvení, víno a voda v průběhu celého kurzu.

Žádný stres ani nepříjemné pocity

Kurz od začátku probíhal ve skvělé atmosféře. Edita je velmi milá. Zatímco jsme si připravovaly věci, trpělivě vysvětlovala co, proč a jak budeme dělat. Každá z nás si všechno skutečně vlastnoručně vyzkoušela. Opravdu nehrozilo, že by někdo něco nestíhal, postupovaly jsme společně, tempem, které bylo naprosto vyhovující.

Edita Paulusová (vlevo)

Vše výborně promyšlené

Některé krémy potřebovaly 24 hodin uležet, ale ani o jejich přípravu jsme nebyly ochuzeny. Edita je pro nás sice měla nachystané, abychom s nimi mohly hned pracovat, ale také jsme si je samy vytvořily, abychom věděly jak na to. Vlastní verzi jsme si pak odnesly domů.

Edita Paulusová - kurz Gourmet Academy

Odcházíte mnohem chytřejší ;-)

V průběhu kurzu jsme se dozvěděly spoustu zajímavostí a fíglů, které vycházely z Editiny bohaté praxe. Např. co dělat, když se vám podaří věnečky z odpalovaného těsta nechat v troubě příliš dlouho a jsou moc vysušené (tvrdé). Stačí dobře namočit utěrku, která nebyla vypraná s aviváži, pořádně ji vyždímat a na 2-3 min. ji na upečené věnečky položit. Zákusky se tímto jednoduchým trikem stanou opět krásně vláčné. Tyhle praktické rady, kterými Edita nešetřila, považuji za nejcennější.

Nejnamáhavější práci za vás dělá špičkový robot

Pracovaly jsme s kuchyňskými roboty Kitchen Aid, které mají nejen dokonalý design, ale pracovat s nimi je prostě radost. Přípravu těst a krémů neuvěřitelně usnadnily. Pokud oceňujete krásu a kvalitu, u které se můžete spolehnout, že se vám po pár použitích nerozláme (bohužel vlastní zkušenost s robotem jiné značky), Kitchen Aid je určitě dobrá volba.

Robot Kitchen Aid (Potten Pannen)

Odnesete si ochutnávku a nově nabyté zkušenosti máte černé na bílém

Nakonec si každá z nás odnesla svou krabici kuliček, eklerek a věnečků, které jsme si samy upekly, naplnily a nazdobily. Vyvrcholením potom bylo předávání certifikátů o absolvování kurzu.

 Božské eklérky s mléčnou čokoládou a banánem

Mé počáteční obavy byly naprosto zbytečné, po celou dobu kurzu se nestalo, že bych nevěděla co dělat. Edita se nám neustále věnovala, všechno dělala s námi.

Naučíte se péct poctivě

Výborné je i to, že velmi dbá na kvalitu používaných surovin. Zapomeňte na různé náhražky, ztužovače, nekvalitní tuky,pseudočokolády a další ....Zákusků z takových ingrediencí je bohužel v českých cukrárnách stále plno. Vámi upečené věnečky budou jiné, poctivé - lahodný pudingový krém zjemněný pravou šlehačkou se doslova rozplývá na jazyku!

Věnečky upečené v rámci Gourmet Academy s Editou Paulusovou

Tenhle kurz tedy rozhodně doporučuji všem, kteří rádi pečou, ať už jen občas doma nebo se tomu věnují víc. Odnesla jsem si nejen certifikát ale i skvělou zkušenost a spoustu zajímavých rad od samotné šéfcukrářky Café Savoy.

Bližší informace ke kurzům najdete na: http://www.gourmetacademy.cz/

Alžběta Konopíková, www.azrodina.cz

25.2.2016

Příště se můžete těšit na zkušenosti z kurzu věnovaného thajské kuchyni!

Fast_sencor_250x250_prosinec2016
250x250_azrodina_leto__9_

Mylord Premium „Sea frozen“ záruka kvality

Pokud si chcete dopřát kvalitní rybí maso bez přidané vody a aditiv, sáhněte po rybách, které jsou zamrazené ihned po vylovení přímo na moři.

LÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ

Kulinářský ateliér Ola Kala v Praze tvrdí, že láska prochází kuchyní. Říká také, že trend domácího kulinářství u nás stále stoupá. Řada lidí přistupuje k přípravě pokrmů nikoli jako k povinnosti, ale jako možnosti společného zážitku s přáteli nebo rodinou. Novinkou letošního roku je například úzká spolupráce s francouzským someliérem a gastronomickým ambassadorem Cédricem Picotem, který mimo jiné obsluhoval Václava Havla během jeho večeře v Elysejském paláci, kde se staral o vína a gastronomickou etiketu. Své zkušenosti z prezidentského paláce i hvězdných michelinských restaurací v Monaku i Paříži chce nyní Cédric předávat české veřejnosti. A protože Mlékárna Valašské Meziříčí sleduje vše co se v gastronomii děje, další sérií tří lehkých a rychlých receptů připravila, ve spolupráci s Vendy a desetibojařem Jirkou Sýkorou, právě v tomto kulinářském studiu, plném nápadů a moderního přístupu k tradiční kuchyni. Tentokráte se připravovaly kuřecí jogurtové špízy, špagety s kuřecím masem na kari a jogurtu nebo lehký těstovinový salát s tuňákem.

Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou

Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky. Tentokrát se Vendy a Jirka rozhodli připravit rychlé svěží recepty pro nejrůznější pohoštění rodiny či návštěv v podobě vaječné tlačenky za použití Kysané smetany z Valašska, buchet na víkend či svačinky - perníku s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec pak pro děti, ale i dospělé pizzu z Kysané smetany z Valašska. Všechny recepty se Jirkovi a Vendy podařily na výbornou. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem inspiraci pro rychlé a chutné letní vaření a pečení.

Jak zajistit zdravé jídlo pro sebe i své děti? Část si můžete vypěstovat sami

Je jedno, jestli máte jen balkon nebo terasu anebo jestli disponujete i malou zahrádkou. Na všech místech se dá snadno pěstovat základní zelenina, kterou používáme k vaření nejvíce. Tedy hlavně mrkev, ředkvičky, cukety, okurky, dýně hokkaido, pak třeba i kedlubny, hrášek, nějaká cibule, bylinky anebo i saláty. A na zahradě také brambory.

Jak se pěstuje BIO mrkvička do příkrmů HiPP

Přijměte pozvání na farmu pana Hippa, ředitele stejnojmenné rodinné firmy, která si zakládá na tom, aby vaše děti papaly jen to nejlepší. A co může být lepší, než BIO zelenina a ovoce bez hnojiv a chemických postřiků? Pronikněte do tajů opravdového BIO zemědělství a zjistěte, že na každé lžičce u malých jedlíků opravdu záleží. HiPP je víc než BIO!

VYZNEJTE SE V NEJZNÁMĚJŠÍCH ZNAČKÁCH KVALITY

Název výrobku, výživové údaje, datum použitelnosti nebo minimální trvanlivosti, alergeny – tohle všechno mimo jiné najdete na obalech potravin. Některé z nich se ale navíc mohou pyšnit tzv. značkami kvality. Logy, která symbolizují, že si výrobek zaslouží ocenění za svou kvalitu nebo výjimečnost. Pokud tedy preferujete poctivé a výživné produkty, značky kvality vám v mnohém ulehčí nákup. Jenže pozor – každá z nich zaručuje různé přednosti. Abyste se v těchto logách vyznali, přinášíme vám jejich stručný a přehledný manuál.

VÍTE, JAK SI VYBRAT TA NEJLEPŠÍ VEJCE?

Vejce patří mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek. Dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny se skvělou schopností nás zasytit. Tušili jste ale třeba, že nám vejce pomáhají chránit zrak?

VÍTE, JAK SI VYBRAT KVALITNÍ CHLÉB?

Není nad to, když jíme něco, co nám opravdu chutná, a zároveň to dělá dobře našemu organismu. Ideální kombinace. Do této skupiny potravin patří i náš oblíbený a tradiční chléb.

Podzim v kuchyni: jak zpracovat houby, ovoce a bylinky?

Léto pomalu končí, vy máte ve sklepě plno čerstvého ovoce a přemýšlíte, jak jej uskladnit na zimu? Podívejte se na naše tipy, jak v kuchyni zpracovat všechny skvělé letní ingredience a užívat si dobrého jídla také v chladnějším období.

DOMÁCÍ LIMONÁDA - JEDNODUCHÝ RECEPT

Domácí limonáda je aktuálním hitem v mnoha restauracích, tak proč si ji jednoduše nepřipravit i doma? Krásně vypadá, výborně chutná a je zdravá. Pokud si ji navíc připravíte do větší nádoby na limonádu, je to praktické pro váš čas i dodržování pitého režimu celé rodiny. Skvěle se hodí také pokud čekáte větší společnost.

JAK PŘIPRAVIT VÝBORNÉ SUSHI? NAUČÍTE SE TO V GOURMET ACADEMY.

Sushi je moje srdeční záležitost, od chvíle kdy, jsem ho poprvé ochutnala, jsem se do něj zamilovala a mohla bych ho jíst snad každý den. Učit se ho od samotného Marka Hory z restaurace Yamato pro mě byl skvělý zážitek.

KURZ VAŘENÍ V GOURMET ACADEMY SE ZDEŇKEM POHLREICHEM A DALŠÍMI KUCHAŘSKÝMI MISTRY MŮŽETE ABSOLVOVAT, I KDYŽ JSTE ÚPLNÍ ZAČÁTEČNÍCI

Možná jste nevěděli, že v Praze existuje již téměř rok možnost absolvovat kurzy vaření s nejlepšími odborníky - GOURMET ACADEMY. Pod názvem Le Petit Chef Academy tu pořádají i skvělé kurzy vaření pro děti a teenagery. Výjimečnost kurzů spočívá v tom, že probíhají ve velmi příjemném, až domácím prostředí a zúčastnit se jich může opravdu každý. Je jedno, jestli jste profesionál, zkušená kuchařka nebo úplný začátečník. Nikdo se tu necítí špatně a každý odchází s novými zkušenostmi, inspirací i dobrým pocitem z vlastnoručně připraveného jídla, které není složité na přípravu a skvěle vypadá i chutná. Víc vám prozradí manažerka projektu Martina Muldoon.

VÝBORNÝ KURZ PEČENÍ PRO CUKRÁŘKY I ÚPLNÉ LAIKY. VYZKOUŠELI JSME ZA VÁS KURZ GOURMET ACADEMY S EDITOU PAULUSOVOU!

Pokud se chcete zdokonalit v pečení sladkostí a vyzkoušet si vlastnoručně skvělé recepty pod vedením zkušené profesionálky, určitě neváhejte. Kurz probíhá v příjemném až rodinném prostředí v centru Prahy a je vhodný skutečně pro každého.

KOHO SE TÝKÁ ZÁKAZ KOUŘENÍ V RESTAURACÍCH

Protikuřácký zákon, který v polovině června schválila vláda, se dotkne nejen provozovatelů restaurací, ale také klubů, barů kaváren či vináren. Pokud zákon schválí parlament, bude muset víc než třetina podniků v Praze a Brně vykázat kuřáky mimo své prostory. Vyplývá to ze statistiky, kterou zveřejnil restaurační průvodce Zomato.

KDE SE DOBŘE A LEVNĚ NAJÍST?

Nejlevnější oběd pořídíte na Praze 4, nejlevnější večeři na Praze 10. V brněnských restauracích ušetříte za večeři pro dva proti Praze i několik tisíc korun.

STYLOVÉ POHOŠTĚNÍ PRO DĚTI - VYUŽIJTE CUP CAKES KIT!

Vysvědčení, narozeniny, svátek… To jsou dny, které vyžadují pořádnou oslavu s delikátním občerstvením. Buďte originální s Cup Cakes Kit a vytvořte svým dětem pohoštění s jejich oblíbenými kreslenými hrdiny.

Melouny Bouquet - Vychutnejte si šťavnaté melouny bez pecek

Melouny neodmyslitelně patří k létu a piknikům. Jsou zdravé, šťavnaté, osvěžující a rychle zaženou žízeň i ve velkých vedrech. Jejich jediná vada na kráse jsou černá, těžko rozkousatelná semínka. Tedy bývala. Melouny Bouquet ze Španělska chutnají pokaždé skvěle, a to hlavně díky tomu, že jsou bez pecek, a vy si tak můžete vychutnat jejich plnou chuť.

RYCHLÉ ZDRAVÉ JÍDLO

Nemáte moc času na vaření a potřebujete rychle vykouzlit teplé jídlo nebo sladký moučník? Nechcete své nejbližší krmit konzervami, hranolkami, sladkostmi plnými bílé mouky i éček a jinými ne zrovna zdravými variantami "rychlovek"? Skvělou možností rychlého a zdravého jídla jsou RYCHLÉ PÁNVE A DEZERTY BIOLINIE.

SPRÁVNÉ STRAVOVÁNÍ NAŠICH DĚTÍ JE JEN NA NÁS!

V západních zemích i u nás se stále zvyšuje oblíbenost zdravých kvalitních potravin a bio potravin. Je to jasná reakce rozumných spotřebitelů na nekvalitní potraviny s mnoha chemickými látkami, pesticidy a alergeny.

KRMENÍ LAHVIČKOU - AVENT

Kojení znamená pro vaše miminko nejlepší začátek života. V případech, kdy není kojení z určitých důvodů možné, přichází na řadu antikolikový dudlík AVENT.