13004057

KURZ VAŘENÍ V GOURMET ACADEMY SE ZDEŇKEM POHLREICHEM A DALŠÍMI KUCHAŘSKÝMI MISTRY MŮŽETE ABSOLVOVAT, I KDYŽ JSTE ÚPLNÍ ZAČÁTEČNÍCI

Možná jste nevěděli, že v Praze existuje již téměř rok možnost absolvovat kurzy vaření s nejlepšími odborníky - GOURMET ACADEMY. Pod názvem Le Petit Chef Academy tu pořádají i skvělé kurzy vaření pro děti a teenagery. Výjimečnost kurzů spočívá v tom, že probíhají ve velmi příjemném, až domácím prostředí a zúčastnit se jich může opravdu každý. Je jedno, jestli jste profesionál, zkušená kuchařka nebo úplný začátečník. Nikdo se tu necítí špatně a každý odchází s novými zkušenostmi, inspirací i dobrým pocitem z vlastnoručně připraveného jídla, které není složité na přípravu a skvěle vypadá i chutná. Víc vám prozradí manažerka projektu Martina Muldoon.

Dsc_5562a_normal

Gourmet Academy - ostrůvek připravený pro účastníky kurzuGourmet Academy je neobvyklá škola vaření ... V čem je neobvyklá?

Jak říká sám Zdeněk Pohlreich v našem krátkém klipu o Gourmet Academy & Le Petit chef: "... sice nemáme 300 plotýnek, ale vaří se u nás jako doma s přáteli - ve skvěle vybavené kuchyni, u jednoho ostrůvku, na všechny jsme hodní ... " Kurzisté mají přímý kontakt s lektorem a to vzhledem k omezené kapacitě účastníků na 8 lidí. Naučí se nová menu, nové vychytávky, zdokonalí se nebo si jen tak užívají odpoledne či večer v příjemné společnosti lidí se stejným zájmem ve společném jmenovateli - kvalitní jídlo & pití. Já to vidím tak, že v Gourmet Academy dokážeme poskytnout opravdový gastronomický zážitek, v inspirativním, komorním a domácím prostředí profesionálně vybavené kuchyně, pod taktovkou skutečných profesionálů. Proto neobvyklá škola vaření.

 

Gourmet Academy - každý účastník dostane vše, co potřebuje

Jaká byla Vaše cesta k vedení Gourmet Academy?

Dlouhá a zajímavá. Vystudovala jsem Mezinárodní marketing & business ve Švédsku. Jsem marketérka. Od mezinárodních kongresů v Congress Centru v Goteborgu, přes Volvo, diamaty & perly u Lia Halada, luxusní francouzské oblečení vedla má cesta až do Gourmet Academy pod hlavičkou společnosti Potten&Pannen - Staněk. U všech mých profesí mě vždy a všude provázela láska k jídlu a má radost z vaření & pečení doma pro rodinu a přátele. Všichni mě neustále pobízeli k vlastní kavárně, restauraci či k vydání kuchařky ... Majitel společnosti Potten&Pannen - Staněk, Pavel Staněk, tuto mou vášeň viděl a nechal ji spojit s mou profesí a touhou budovat něco zcela nového. Když jsem při otevření concept Storu Kitchen Aid pronesla, že tady v kuchyni by byla skvělá škola vaření, dal mi spolu s Milošem Staňkem plnou důvěru vybudovat a vést Gourmet Academy a Le Petit Chef Academy. Budování Gourmet Academy a její vedení je pro mě vlastně "značka ideál" a práce snů.

Martina Muldoon - Gourmet Academy

Přímou konkurenci přece jenom máte již v dobře etablovaných školách vaření, jak to cítíte?

Je dobré mít konkurenci. Každá škola vaření je jiná a nabízí různé prostředí, produkty, kurzy, lektory, menu ... Lidé si vybírají podle toho, co v dané chvíli potřebují, na co mají náladu. Také já, i když mám oblíbené kavárny, restaurace, obchody či destinace, ráda vyzkouším něco nového. Nebo najdu to, co jsem nenašla tam, kde to mám ráda. Ve finále se vždy s radostí vracím všude tam, kde je mi dobře. Jelikož jsme na trhu opravdu krátce, vlastně ani ne rok, tak jen pevně věřím v to, že budeme patřit mezi ty nejlepší a nejoblíbenější školy vaření u nás. Že k nám lidé rádi zavítají a budou se k nám rádi vracet. Což se vlastně již děje a nesmírně mě to těší.

Takže se o své kurzisty nebojíte?

Když naši lektoři budou nadále špičkoví a budou svou práci odvádět na nejvyšší úrovni, když my jako Akademie budeme poskytovat skvělé zázemí našim lektorům a kurzistům, tak pevně věřím, že i když půjdou jinam, tak se určitě vrátí - pokud byli u nás spokojeni.

V Gourmet Academy vaří ti nejlepší z nejlepších a kdo vaří u Vás doma v kuchyni?

Martina Muldoon ráda i sama vaří nebo pečeVařím já a vařím moc ráda. Miluju, když mám dům plný lidí. Postávají u mého kuchyňského ostrůvku a nakukují mi pod pokličku, popíjejí vínko a pak všichni usedneme k jednomu stolu. Teď už vaří i obě mé dcery. Od malička jsou se mnou v kuchyni a jsou opravdu moc šikovné. Moje maminka, ačkoliv byla vedoucí studené kuchyně, mě do kuchyně moc nepouštěla. Chytala se za hlavu, když jednou vešla u nás do kuchyně a mouka byla doslova a do písmene všude. Holky byly malé, stály na stoličkách, sotva dosáhly na linku, bambulku z těsta si přilepily na nosík, jednu jsem dostala i já. Byla to děsná legrace. Miluju, když to doma voní a všude cinká smích. Můj muž nevaří vůbec, vlastně od té doby co jsem ho pozvala ke mně domů na večeři, poprvé před 20 lety, se mě už nepustil (smích). A ani se mě nepustí, teď mu totiž vyvařujeme všechny tři.

 

Je vidět, že máte ráda svoje děti. Máte zde i kurzy vaření pro děti? Jak často probíhají?

Pod hlavičkou Le Petit Chef Academy nabízíme nevšední kurzy vaření pro děti od 9 let a zvlášť pro teenagery. Zábavnou formou se seznámí se základy zdravé výživy, naučí se uvařit i naservírovat jednoduché tříchodové menu, zvládnou jednoduchý foodstyling ... Vaří se pod vedením zkušeného šéfkuchaře, podle nápaditých a přitom nenáročných receptů, které doma poté sami hravě zvládnou. Samozřejmě výhradně z kvalitních čerstvých surovin. Není divu, že Le Petit Chef Academy baví kluky i holky.

Všimla jsem si, že se v Gourmet Academy v době kurzů dost často pohybujete ...

Ano, vlastně jsem na všech kurzech. Někdy dokonce i vařím, když zůstane nevyplněné místečko. Ráda se přiučím či zdokonalím, ráda poznávám naše lektory přímo v akci a naslouchám kurzistům, co se jim líbí a co bychom mohli vylepšit. Například si přáli kurz vietnamské kuchyně nebo raw food. Obojí již máme v nabídce. Chodí k nám moc příjemní a zajímaví lidé. A zase jsme u toho, společný jmenovatel je láska k jídlu. Kolikrát se přistihnu, jak večer jedu domů z kurzu, řídím a jen tak se pro sebe usmívám ... unavená, ale zaručeně spokojená.

Martina Muldoon a Markéta Pavleje

Podrobnosti ke kurzům najdete na: www.gourmetacademy.cz

Nebo také:

PR, 24.3.2016

Fast_sencor_250x250_prosinec2016
250x250_azrodina_leto__9_

Mylord Premium „Sea frozen“ záruka kvality

Pokud si chcete dopřát kvalitní rybí maso bez přidané vody a aditiv, sáhněte po rybách, které jsou zamrazené ihned po vylovení přímo na moři.

LÁSKA PROCHÁZÍ KUCHYNÍ

Kulinářský ateliér Ola Kala v Praze tvrdí, že láska prochází kuchyní. Říká také, že trend domácího kulinářství u nás stále stoupá. Řada lidí přistupuje k přípravě pokrmů nikoli jako k povinnosti, ale jako možnosti společného zážitku s přáteli nebo rodinou. Novinkou letošního roku je například úzká spolupráce s francouzským someliérem a gastronomickým ambassadorem Cédricem Picotem, který mimo jiné obsluhoval Václava Havla během jeho večeře v Elysejském paláci, kde se staral o vína a gastronomickou etiketu. Své zkušenosti z prezidentského paláce i hvězdných michelinských restaurací v Monaku i Paříži chce nyní Cédric předávat české veřejnosti. A protože Mlékárna Valašské Meziříčí sleduje vše co se v gastronomii děje, další sérií tří lehkých a rychlých receptů připravila, ve spolupráci s Vendy a desetibojařem Jirkou Sýkorou, právě v tomto kulinářském studiu, plném nápadů a moderního přístupu k tradiční kuchyni. Tentokráte se připravovaly kuřecí jogurtové špízy, špagety s kuřecím masem na kari a jogurtu nebo lehký těstovinový salát s tuňákem.

Letní vaření plné pohody a slunce & Vaříme s Vendy a Jirkou

Krásné vůně, teplo, pohoda, lenošní či sport a pobyt u vody jsou znakem letních dní. Kdo by chtěl trávit většinu času v kuchyni? Proto Mlékárna Valašské Meziříčí společně s Vendulou Špetlíkovou alias Vendy, známou blogerkou, autorkou kuchařek a televizních pořadů a Jirkou Sýkorou, desetibojařem, mistrem světa v juniorech a mistrem Evropy v kategorii do 23 let, natočila další recepty pro mlsné jazýčky. Tentokrát se Vendy a Jirka rozhodli připravit rychlé svěží recepty pro nejrůznější pohoštění rodiny či návštěv v podobě vaječné tlačenky za použití Kysané smetany z Valašska, buchet na víkend či svačinky - perníku s Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec pak pro děti, ale i dospělé pizzu z Kysané smetany z Valašska. Všechny recepty se Jirkovi a Vendy podařily na výbornou. Mlékárna Valašské Meziříčí přeje všem inspiraci pro rychlé a chutné letní vaření a pečení.

Jak zajistit zdravé jídlo pro sebe i své děti? Část si můžete vypěstovat sami

Je jedno, jestli máte jen balkon nebo terasu anebo jestli disponujete i malou zahrádkou. Na všech místech se dá snadno pěstovat základní zelenina, kterou používáme k vaření nejvíce. Tedy hlavně mrkev, ředkvičky, cukety, okurky, dýně hokkaido, pak třeba i kedlubny, hrášek, nějaká cibule, bylinky anebo i saláty. A na zahradě také brambory.

Jak se pěstuje BIO mrkvička do příkrmů HiPP

Přijměte pozvání na farmu pana Hippa, ředitele stejnojmenné rodinné firmy, která si zakládá na tom, aby vaše děti papaly jen to nejlepší. A co může být lepší, než BIO zelenina a ovoce bez hnojiv a chemických postřiků? Pronikněte do tajů opravdového BIO zemědělství a zjistěte, že na každé lžičce u malých jedlíků opravdu záleží. HiPP je víc než BIO!

VYZNEJTE SE V NEJZNÁMĚJŠÍCH ZNAČKÁCH KVALITY

Název výrobku, výživové údaje, datum použitelnosti nebo minimální trvanlivosti, alergeny – tohle všechno mimo jiné najdete na obalech potravin. Některé z nich se ale navíc mohou pyšnit tzv. značkami kvality. Logy, která symbolizují, že si výrobek zaslouží ocenění za svou kvalitu nebo výjimečnost. Pokud tedy preferujete poctivé a výživné produkty, značky kvality vám v mnohém ulehčí nákup. Jenže pozor – každá z nich zaručuje různé přednosti. Abyste se v těchto logách vyznali, přinášíme vám jejich stručný a přehledný manuál.

VÍTE, JAK SI VYBRAT TA NEJLEPŠÍ VEJCE?

Vejce patří mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek. Dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny se skvělou schopností nás zasytit. Tušili jste ale třeba, že nám vejce pomáhají chránit zrak?

VÍTE, JAK SI VYBRAT KVALITNÍ CHLÉB?

Není nad to, když jíme něco, co nám opravdu chutná, a zároveň to dělá dobře našemu organismu. Ideální kombinace. Do této skupiny potravin patří i náš oblíbený a tradiční chléb.

Podzim v kuchyni: jak zpracovat houby, ovoce a bylinky?

Léto pomalu končí, vy máte ve sklepě plno čerstvého ovoce a přemýšlíte, jak jej uskladnit na zimu? Podívejte se na naše tipy, jak v kuchyni zpracovat všechny skvělé letní ingredience a užívat si dobrého jídla také v chladnějším období.

DOMÁCÍ LIMONÁDA - JEDNODUCHÝ RECEPT

Domácí limonáda je aktuálním hitem v mnoha restauracích, tak proč si ji jednoduše nepřipravit i doma? Krásně vypadá, výborně chutná a je zdravá. Pokud si ji navíc připravíte do větší nádoby na limonádu, je to praktické pro váš čas i dodržování pitého režimu celé rodiny. Skvěle se hodí také pokud čekáte větší společnost.

JAK PŘIPRAVIT VÝBORNÉ SUSHI? NAUČÍTE SE TO V GOURMET ACADEMY.

Sushi je moje srdeční záležitost, od chvíle kdy, jsem ho poprvé ochutnala, jsem se do něj zamilovala a mohla bych ho jíst snad každý den. Učit se ho od samotného Marka Hory z restaurace Yamato pro mě byl skvělý zážitek.

KURZ VAŘENÍ V GOURMET ACADEMY SE ZDEŇKEM POHLREICHEM A DALŠÍMI KUCHAŘSKÝMI MISTRY MŮŽETE ABSOLVOVAT, I KDYŽ JSTE ÚPLNÍ ZAČÁTEČNÍCI

Možná jste nevěděli, že v Praze existuje již téměř rok možnost absolvovat kurzy vaření s nejlepšími odborníky - GOURMET ACADEMY. Pod názvem Le Petit Chef Academy tu pořádají i skvělé kurzy vaření pro děti a teenagery. Výjimečnost kurzů spočívá v tom, že probíhají ve velmi příjemném, až domácím prostředí a zúčastnit se jich může opravdu každý. Je jedno, jestli jste profesionál, zkušená kuchařka nebo úplný začátečník. Nikdo se tu necítí špatně a každý odchází s novými zkušenostmi, inspirací i dobrým pocitem z vlastnoručně připraveného jídla, které není složité na přípravu a skvěle vypadá i chutná. Víc vám prozradí manažerka projektu Martina Muldoon.

VÝBORNÝ KURZ PEČENÍ PRO CUKRÁŘKY I ÚPLNÉ LAIKY. VYZKOUŠELI JSME ZA VÁS KURZ GOURMET ACADEMY S EDITOU PAULUSOVOU!

Pokud se chcete zdokonalit v pečení sladkostí a vyzkoušet si vlastnoručně skvělé recepty pod vedením zkušené profesionálky, určitě neváhejte. Kurz probíhá v příjemném až rodinném prostředí v centru Prahy a je vhodný skutečně pro každého.

KOHO SE TÝKÁ ZÁKAZ KOUŘENÍ V RESTAURACÍCH

Protikuřácký zákon, který v polovině června schválila vláda, se dotkne nejen provozovatelů restaurací, ale také klubů, barů kaváren či vináren. Pokud zákon schválí parlament, bude muset víc než třetina podniků v Praze a Brně vykázat kuřáky mimo své prostory. Vyplývá to ze statistiky, kterou zveřejnil restaurační průvodce Zomato.

KDE SE DOBŘE A LEVNĚ NAJÍST?

Nejlevnější oběd pořídíte na Praze 4, nejlevnější večeři na Praze 10. V brněnských restauracích ušetříte za večeři pro dva proti Praze i několik tisíc korun.

STYLOVÉ POHOŠTĚNÍ PRO DĚTI - VYUŽIJTE CUP CAKES KIT!

Vysvědčení, narozeniny, svátek… To jsou dny, které vyžadují pořádnou oslavu s delikátním občerstvením. Buďte originální s Cup Cakes Kit a vytvořte svým dětem pohoštění s jejich oblíbenými kreslenými hrdiny.

Melouny Bouquet - Vychutnejte si šťavnaté melouny bez pecek

Melouny neodmyslitelně patří k létu a piknikům. Jsou zdravé, šťavnaté, osvěžující a rychle zaženou žízeň i ve velkých vedrech. Jejich jediná vada na kráse jsou černá, těžko rozkousatelná semínka. Tedy bývala. Melouny Bouquet ze Španělska chutnají pokaždé skvěle, a to hlavně díky tomu, že jsou bez pecek, a vy si tak můžete vychutnat jejich plnou chuť.

RYCHLÉ ZDRAVÉ JÍDLO

Nemáte moc času na vaření a potřebujete rychle vykouzlit teplé jídlo nebo sladký moučník? Nechcete své nejbližší krmit konzervami, hranolkami, sladkostmi plnými bílé mouky i éček a jinými ne zrovna zdravými variantami "rychlovek"? Skvělou možností rychlého a zdravého jídla jsou RYCHLÉ PÁNVE A DEZERTY BIOLINIE.

SPRÁVNÉ STRAVOVÁNÍ NAŠICH DĚTÍ JE JEN NA NÁS!

V západních zemích i u nás se stále zvyšuje oblíbenost zdravých kvalitních potravin a bio potravin. Je to jasná reakce rozumných spotřebitelů na nekvalitní potraviny s mnoha chemickými látkami, pesticidy a alergeny.

KRMENÍ LAHVIČKOU - AVENT

Kojení znamená pro vaše miminko nejlepší začátek života. V případech, kdy není kojení z určitých důvodů možné, přichází na řadu antikolikový dudlík AVENT.