JAK UPÉCT MAKRONKY?
Upéct tohle výborné cukroví vůbec není lehké, a tak jsem se rozhodla absolvovat další kurz v rámci Gourmet Academy MAKRONKY S EDITOU. Kurzy s Editou Paulusovou se mi líbí čím dál víc, Edita je neskutečná profesionálka a zároveň se vůbec nestydí přiznat, že někdy něco zkrátka nevyjde i jí. Makronky jsou totiž zapeklitým dezertem i pro zkušené cukrářky. Konečný výsledek může ovlivnit takřka cokoli - typ mandlové mouky, vajíčka, vlhkost vzduchu, místo kde makronky schnou, atd. Nám se ale povedly!

Makronky jsem nikdy nedělala ani nejedla, jen jsem slyšela, že jsou výborné. Proto jsem byla velmi zvědavá na výsledek. Přiznávám, že jsem měla trochu obavy, aby nebyly prostě jen sladké. Chutnaly ale přesně podle Editina hesla „v moučníku musíme cítit všechny ingredience a ne jen cukr".
Jak už je u Edity zvykem, opět jsme si všichni všechno v Gourmet Academy vyzkoušeli, a tak si každý mohl na závěr odnést vlastnoručně upečené makronky. Přestože jsme pekli jen tento jeden druh cukroví, zkoušeli jsme tři různé příchutě, a tak jsme při jedné práci získali tři dost odlišné dobroty :-)
Já osobně jsem se nejvíce těšila na malinové makronky s mascarpone, ve kterých se krásně snoubila sladká chuť makronek s nakyslými šťavnatými malinami a v puse tato kombinace vytvořila naprosto úžasný chuťový zážitek.
Čeho jsem se naopak nejvíc obávala, byl slaný karamel. Vůbec jsem si neuměla představit, jak bude chutnat a o to víc jsem byla překvapená. Kousky soli v krému vás překvapí, abyste následně zjistili, že ta neotřelá chuť je prostě dokonalá! Krásně to k sobě pasuje.
Jak řekla Edita, pečení makronek je opravdu alchymie.
Máte 2 makronky na plechu vedle sebe, ze stejného těsta, se stejnou dobou schnutí a přesto se vám jedna povede a druhá ne. Těžko říct proč.
Proto, když budete makronky dělat doma a nepovedou se vám, nebuďte smutní. Ani profesionálové si v tomto dezertu nejsou zcela jistí a navíc ... popraskaná makronka chutná stejně skvěle jako ta hladká! ;-)
Vřele doporučuji kurzy s EDITOU PAULUSOVOU v Gourmet Academy. Čeká Vás příjemná atmosféra, rady k nezaplacení a sladká tečka v podobě krabičky plné vlasnoručně vyrobeného, vynikajícího cukroví.
PR, 6.6.2016