JAK PŘIPRAVIT VÝBORNÉ SUSHI? NAUČÍTE SE TO V GOURMET ACADEMY.
Sushi je moje srdeční záležitost, od chvíle kdy, jsem ho poprvé ochutnala, jsem se do něj zamilovala a mohla bych ho jíst snad každý den. Učit se ho od samotného Marka Hory z restaurace Yamato pro mě byl skvělý zážitek.

Marek Hora nás provedl výrobou sushi od začátku až do konce. Ukázal nám, jak správně ochutit rýži a na co vše je nutné při jejím vaření dát pozor.
Pak přišlo překvapení kurzu - učitli jsme se, jak vykostit rybu. Každý z nás měl svého mořského vlka a spolu s Markem ho vykostil a připravil. Vše jsme dělali všichni společně, každý si všechno potřebné zkusil a připravil sám.
Naučili jsme se i jak připravit krevety, jaké je idealní množství rýže do jednotlivých druhů sushi a samozřejmě jak rolky správně zarolovat. Přes to, že sushi dělám doma poměrně často, dozvěděla jsem se spoustu triků a důležitých detailů.
Velmi milým překvapením byla ochutnávka saké :-)
Nejen, že jsme sushi konzumovali po celou dobu kurzu, ale odnesli jsme si i krabičky plné vlastnoručně vyrobeného sushi a mohli jsme se tak pochlubit i doma.
Skvělá atmosféra a servis už jsou v GOURMET ACADEMY samozřejmostí.
A jaké sushi se naučíte?
Klasické hoso maki - kulatá rolka s řasou vně, kterou zná asi každý, jako náplň si můžete dát takřka cokoli, ovšem nejoblíbenější je losos, avokádo, okurka či krabí maso
Ura maki - spíše známá jako kalifornia maki, kulatá rolka, kdy rýže je vně a je nejčastěji sypaná sezamem či kaviárem. Zajímavostí u této rolky je, že se dovnitř přidává majonéza a to dodává sushi zvláštní, ale skvělou chuť. Pro zpestření jsme si zkusili i rainbow maki, kde princip je stejný jako u kalifornia, ale na obvod rolky se naskládají střídavě plátky avokáda, lososa, mořského vlka a tuňáka. Vznikne vám tak krásná rainbow rolka.
Nigiri - nigiri zná určitě také každý, kdo se se sushi už někdy setkal, je to takový „bochánek" rýže, na kterém je položený plátek lososa, kreveta, tuňák atd.. v tomto případě řasu vůbec nepoužíváme.
Temaki zushi - tento typ mě opravdu překvapil, jsou to takzvané sushi kornoutky, výroba je velmi rychlá a je určená k podávání „z ruky do ruky"
Fukusa zushi - taštička z vaječné omelety plněná rýží a dýní, zde se snoubila sladko slaná chuť, která se vám z počátku může zdát zvláštní, je to ale opravdu delikatesa
Kazari maki - takzvaná skládaná rolka, tento typ byl nejtěžší i tak jsme ho ale všichni zvládli a vyšly nám krásné obrazce v rolkách
Pokud milujete sushi a chcete se ho naučit dobře připravit, tenhle kurz je pro vás ideální.
Podrobné informace o všech kurzech najdete na: www.gourmetacademy.cz
PR, 5.8.2016